reclama sufletu comerțului

Posted by Autor vrăji On 11.3.10

una din reclamele care au stârnit probabil cele mai multe controverse și la care românii se uitau ca la filmele indiene a fost cea făcută pentru RAMIRA.
o armie de fete aproape nude (în frunte cu narghita, un sex simbol după care mulți ați salivat drăguților..) freca cu pasiune scule de înaltă performanță aflate în acea sugestivă mișcare de du-te vino... fetele erau mai pline de vaselină ca shakira care nu se inventase încă. și mult mai hot ca ea pentru că nu prea vedeai piele nici pe strasse și nici pe micul ecran !
reclama aparținea ilustrului florescu iar
factotum-ul televiziunii preaiubite nu a ezitat nicio clipă să se laude în exces cu asta.
într-un fel, trebuie admis faptul că reclama ramira l-a făcut faimos. păcat nu o mai putem vedea azi. e istorie.. dar vă asigur că a fost la fel de faimoasă la vremea ei ca spoturile la
calculatoarele felix (alea cu ”v-am prins, vrăjitoarelor) sau cea de la norvea ultra-alb.

bun.

cu asemenea faimă, producția de reclame a devenit inerentă pentru bunul mers al chestiunilor financiare în televi ziunea cinemar (și anume: pentru ca banii să meargă de la investitor la societate sau patron - nu exista pe atunci diferența asta penibilă).
una din reclamele de care îmi amintesc este PRODAS (un soi de societate care vindea de toate și era încă un pic de stat, un strop comunistă). și pe vremuri banii erau tot la ăștia, ce credeați??
lyrics-u spotului publicitar suna cam așa:


”cine este în oraș
posesor de unt și caș??
PRODAS!”

mortal.
erau vremuri în care chiar și melodiile erau fabricate indoor.
participam câteodată cu toții la procesare. și era mișto.
evident, modelele, ”compozitorii” nu luau nimic, niciun leuț. poate 100 de grame de caș. asta dacă aveau nițel norocel!

P.S îmi mai aduc aminte de o reclamă la votcă valco (bun client,foarte bun și de cursă lungă) pe care am filmat-o pe pățunea dinspre satul săsar, prin balegi și hârtoape. cu cristina szongoth ( juji sau Ju) în rolu principal, îmbrăcată în negru ca ciocciara.(i-am împrumutat o fustă de-a mea, lungă și largă, pentru că și recuzita era adusă de-acasă . întotdeauna). ju pășea maiestuoasă, încălțată cu papuci bărbătești și apoi desculță,mergea ea despletită la adăpătoare și acolo își turna o găleată de apă în cap. tricoul ud sporea
cu siguranță pohta de votcuță a băimăreanului însetat, aflat în tranziție !

1 Comment

  1. sseregi Said,

    BUNA RECLAMA CEA DE LA RAMIRA! (am fost una dintre fete! hi,hi,hi)!S-a dat mult pe postul central de tv! chiar, nu o mai gasiti? as vrea sa o am,asa de dragul vremurilor si a oamenilor care mi-au trecut prin viata!

    Posted on 6 ianuarie 2011 la 06:28