radio cinemar

Posted by Autor vrăji On 11.3.10

pionier. ca și televiziunea.
clar!
îmi amintesc prima emisie. am ieșit cu un aparat protabil.
prima oprire la cicârlău. cu george pletea și claudiu florescu. au căutat cu înfrigurare frecvența pe scală (nu o mi țin minte, în orice caz era bandă est). am pus radioul cât se poate de sus, pe capotă să fim siguri că semnalul va fi captat.

când am prins frecvența era să mă piș pe mine de fericire și mândrie!e ram cu un ford escort amărât. ghia. bleu ciel. aproape că n-am mai avut nevoie de el la întoarcere. atât de
high eram cu toții!
și acum țin minte..pfff.

o vreme am avut onoarea de a face emisiuni interactive de noapte, în fiecare joi :
fata fără zestre; suna k porcu numele ăsta da ni se părea hiiiiper original, dădea bine la telectualii amatori de filme bune, rusești. deh... dar din fericire emisiunile erau un real succces, pe bune!
totul se petrecea în aceeași încăpere, sculele toate erau pe aceeași masă de lemn de la etajul al nu-știu-câtelea al hotelului mara... toate textele erau scrise de mână (cred că doar știrile erau bătute la mașină) și erau originale (veneau adicătelea direct din puțu gândirii realizatorului de emisiune!).

peste ani și ani am revenit. ca redactor șef la știri. erau deja peste tot calculatoare, aveam internet, impriamntă, telefoane mobile și fixe. aveam de unde fura informații, muzică , sunete cul, mondenități, sincroane, gingle-uri...practic orice.
cei noi habar nu au cât de greu e să faci o emisiune radio 100 % pe barba ta, fără toate astea. și e păcat. pfff..

cea mai mișto chestie care mi s-a-ntâmplat vreodată ca jurnalist a fost la cooperativa nu-știu-cum unde prestează orbii. m-au recunoscut după voce.și trecuse ceva timp de când nu mai vorbisem la microfon.

iubesc radioul și mi-e dor. :-)

1 Comment

  1. dannC Said,

    frecventa era 71,84 fm,banda est.
    tu faceai fata fara zestre,mai tirziu eu am facut lada cu zestre(ce ajutorul lui picu serban):)

    Posted on 12 martie 2010 la 07:04