Posted by Autor ClaSteLi On 14.5.09

Website-ul asta nu se naste dintr-o dorinta impetuoasa de a vedea cine suntem, ci de a vedea cine am fost si ce am incercat sa facem noi, cei din Cinemar, pentru PUBLICUL BAIMAREAN. Si de a ne aminti. Critici, laude, sunt binevenite, dar, mai inainte de toate, vom aduce noi multumiri tuturor celor care si-au pierdut nopti in fata televizoarelor asteptand emisiunile lui George Pletea sau "Febra de sambata seara", tampeniile lui Paul Catalin si-ale lui Claudius Bodea, dedicatiile Deliei si ale lui Zsolt, celor care au urmarit cu interes stirile, reportajele si documentarele produse de stiristii "Cinemar", Daniela Bala, Cecilia Dragla, Marius Baciu, Ciprian Baltoiu, Cornel Babut (vivat pompierii!) mai tarziu Natalia Vaida, Ioana Tibuleac, Cristian Span. Celor care l-au iubit sau nu pe Octavian Butuza.
Celor care l-au barfit sau l-au apreciat pe Claudiu Florescu.

Nostalgie? Absolut. Cinemar a fost, inainte de toate, televiziunea experimentala a Ardealului. Aparut aproape imediat dupa ..whatever, Revolutia din 1989, Cinemar - un mic dar indraznet post privat de televiziune prin eter a insemnat pentru multi "LIBERTATE". Inceputa cu camere VHS si HI-8, cu reportaje total neprofesionale - dar urmarite in cinci judete, Televiziunea Cinemar a facut pasi mari si siguri datorita oamenilor care au lucrat acolo. Au fost inerente greseli, gafe, stangacii si balbe. Multe greseli de etica profesionala. Dar toti cei care au pus ceva pe hartie sau video in Cinemar au fost manati de pasiune si dorinta de a face mai bine.

Prin urmare, inainte de toate, sa spunem lucrurilor pe nume. Multumim tie, TELESPECTATORULE, tie si rabdarii tale. Fara tine, Cinemar n-ar fi existat.

1 Comment

  1. Salut Claudius
    Ma bucur ca cel putin tu pui in lumina nostalgia anilor aceia.
    Perioada aceea cum probabil stii a mai fost pomenita de Tavi Butuza in una din cartile lui dar din pacate nu am fost imbiati cu cartea si de aceea probabil nu o vom mai gasii pe undeva. Nici nu stiu unde s-a vindut cartea...
    Tineretea noastra si tineretea acelei televiziuni a fost pentru generatia noastra, atit participanti la realizarea programelor cit si consumatorilor nostrii,(judetele maramures, satu mare si cine stie care mai receptiona statia de pe mogosa si varatec)un pas spre emanciparea intelectuala de duceam atita nevoie dupa perioada "de aur".
    Sper ca acest blog sa fie vazut si de alti participanti la "imbobocirea" televiziunii cinemar si care ar putea sa depene amintiri care sa fie vazute si intelese in adevaratul sens nu cum au fost intelese atunci.
    Succes!

    Posted on 16 august 2009 la 13:26